Öllüğün Körü

Öllüğün Körü Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı erişte
- 500 gram kıyma
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağ
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı domates püresi
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı yenibahar
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
Öllüğün Körü Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yemeklik doğranmış soğanları yağda 3-4 dk kavurun.
- Pembeleşen soğana kıymayı ekleyip pişirilmeye devam edin.
- İçerisine salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar pişirin.
- Üzerine domates sos ve baharatlarını ekleyin.
- Son olarak suyunu ekleyip, 2 dk pişirin ve altını kapatın.
- Erişteleri makarna haşlar üzere 10 dk haşlayın.
- Ardından fırına uygun bir kaba (borcam olabilir) evvel kıymalı harcın yarısını akabinde eriştenin yarısını yayın.
- Üzerine kalan koymalı harcı yayıp son olarak kalan erişteleri yayıp üzerine eritilmiş tereyağını döküp evvelden ısıtılmış 190 derece fırında 5-6 dk ortası pişirip fırından alın.
- Büyük bir tepsiye hazırladığınız erişteyi aksi çevirip çıkarın.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Öllüğün Körü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
