Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin yahut tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (4 su bardağı)

Elma harcı için;

  • 3 adet elma
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı silme tarçın (tepeleme değil)
  • 1 çay bardağı ceviz içi (isteğe bağlı)

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Elmalı kurabiye hamuru için; un hariç bütün materyalleri bir kaba alıp, yoğuralım uygunca karıştıktan sonra unu da ek edip kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  2. Elmalı harcı için elmaları rendeleyelim. Şekeri de ek edip ocağın altını açalım, elmalar suyunu salıp çekene kadar 5 dk. Pişirelim ve ocağı kapatalım.
  3. Daha sonra tarçını da ekleyip, karıştıralım. Geniş bir kaba alarak soğuması için bekletelim. İsteğe bağlı ceviz içi ekleyebilirsiniz.
  4. Merdane yardımı ile hamuru açalım. Açtığımız hamurdan üçgen formda pizza dilimi halini verelim.
  5. Ortalarına elmalı harçtan koyup rulo biçimde saralım.
  6. Yağlı kağıt koyulmuş fırın tepsisine dizip 170-180 derecelik fırına atalım. Üzerleri pembeleşmeden fırından alalım. Soğuduktan sonra pudra şekeri serpelim.

Afiyet olsun.

Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Enginar Dolması
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

El Açması Börek
Bardakta Çilekli Magnolia
Susamlı Tavuk Ve Lavaş Yapımı
Patatesli Yumurta (Kahvaltılık Kolay Tarif)
Sebzeli Tavuk Çorbası
Patates Püreli Mantar Sote
Hdabla | © 2025 |