Mantar Sote

Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo mantar
  • Yarım kilo kıyma
  • 4 adet kapya biber
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 büyük soğan
  • Tuz
  • Baharatlar
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça

Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğan, mantar ve zerzevatları doğrayalım yıkayıp bir yerde tutalım.
  2. Tencereye evvel sıvı yağ ekleyip soğanı kavuralım, rengi çok dönmeden kıymayı ekleyelim biraz kavuralım .
  3. Rengi döndükten sonra salçayı, biberleri ve mantarları ekleyelim ve ortada bir karıştıralım .
  4. 1 çay bardağı suyu döndükten sonra baharatları ekleyelim ve karıştıralım.
  5. Sonra yavaş yavaş pişmeye bırakalım.
  6. Piştikten sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Fırında Soslu Kızartma
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Laz Böreği
Saray Usulü Ciğer Kavurma
Petibörlü Toplar
Salçalı Tavuk Ve Nohutlu Pilav Tarifi
Fırında Karnabahar
Pizza Tarifi
Hdabla | © 2024 |