Zencefilli Ginger Cookie

Zencefilli Ginger Cookie Tanımı İçin Malzemeler

  • Tereyağı (80 g)
  • Yarımdan biraz fazla su bardağı toz şeker
  • 1+1/4 (çeyrek) su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı kaşığı pekmez
  • 1 silme tatlı kaşığı toz zencefil (tercihinize nazaran hamurun tadına bakıp çoğaltıp yahut azaltabilirsiniz)

Zencefilli Ginger Cookie Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını mikrodalga eritin yahut cezvede de olur lakin erir erimez ocaktan alin yani rengi değişmesin.
  2. Beyaz şeker ve pekmezi homojen kıvama gelene kadar karıştırın.
  3. Eritilmiş tereyağını şeker karışımına ekleyip karıştırın.
  4. Yumurtayı, vanilyayı, ve zencefili ekleyip, karıştırın.
  5. Unu ve kabartma tozunu eleyerek 2-3 seferde ekleyin ve karıştırın.
  6. Hamuru kaşıkla porsiyonlayın yuvarlayın.
  7. Hamuru toplarını 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  8. Tepsiye aralıkla dizin. Evvelden ısıtılmış 180c fırında 9-10 (en fazla 12 olur) dakika pişirin (sakın daha fazla tutmayın!!).
  9. Sunum için en az 10 dk soğusun bu halde tam kıvamını yakalayacak.

Zencefilli Ginger Cookie Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Tadında Mantarlı Biberli Makarna
Soğuk Tarçın
Pekmezli Doğrama Turşu
Ekşili Köfte (Gilikli) Yöresel Malatya’mın Yemeği
Mantar Dolma
Fıstık Ezmesi
Hdabla | © 2025 |