Havuçlu Fındık Ezmeli Kek

Havuçlu Fındık Ezmeli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı havuç rendesi
  • 300 gram fındık ezmesi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı un

Kreması için;

  • 200 gram labne
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri (tepeleme)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Birkaç damla limon

Havuçlu Fındık Ezmeli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle havucu rendenin ince tarafıyla rendeleyip, hazırlayalım çırpma kabının içerisine yumurta ve şekeri alıp köpük köpük olup beyazlayıncaya kadar yaklaşık 5-6 dakika çırpalım.
  2. Sıvı yağ, fındık ezmesi, havuç rendesi ve tarçın ek edip çırpalım un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edelim tekrar çırpalım yağlı kağıt serdiğimiz kek kalıbına harcı dökelim.
  3. 170 derece evvelce ısıttığımız fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirelim.
  4. Fırından çıkan kekimizi soğuması için bir kenara alalım.
  5. Krema için; uygun bir kabın içerisine labne pudra şekeri tereyağı limon kabuğu rendesi ve birkaç damla limon alıp mikser ile çırpalım.
  6. Soğuyan kekin üzerine kremayı güzelce yayalım üzerini istediğimiz üzere süsleyip dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun deneyeceklere kolay gelsin.

Havuçlu Fındık Ezmeli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Glutensiz Peynirli Krep Dürüm
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolata Soslu Islak Kek
İzmir Köftesi Tarifi
Bol Bol Çikolata Soslu Profiterol
Fit Puding
Tahin Keçiboynuzu Karışımı
Etli Sebze Yemeği (Videolu)
Hdabla | © 2025 |