Kuzu Haşlama

Kuzu Haşlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 kg kuzu eti kemikli
  • 10 adet arpacık soğan
  • 1,2 adet havuç
  • 3 adet patates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2,3 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için;

  • İsterseniz ince kıyılmış maydanoz

Kuzu Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kemikli etlerimizi derin bir tencereye alıp üzerine çıkacak kadar su ekliyoruz.
  2. Ara orta üzerindeki köpükleri alıyoruz.
  3. Etler pişene kadar 1 saat pişiriyoruz.
  4. Daha sonra pişen etleri alıp suyunu süzüp bir kenara alalım .
  5. Tencereye üç yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip süzülen etleri kızgın yağda hafif kızarana kadar karıştırarak pişirelim .
  6. Daha sonra sırayla materyalleri ek edelim, arpacık soğanı üç diş sarımsağı ve dilimlenmiş havucu ek edip bir kaç çeşit döndürelim ,havuç rengini verene kadar.
  7. Daha sonra iri doğranmış patatesleri ve tuzunu baharatlarını son olarakta kenara ayırdığımız kemik suyunu üzerine ek edip orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar yarım saat pişirelim.
  8. Etin pişmesine nazaran değişebilir sıcak olarak servis edelim servis tabağına alınca isterseniz üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz afiyetler olsun 👌.

Not: suyu az olursa ek edebilirsiniz.

Kuzu Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Minik Elmalı Tartlar
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ev Usulü Tepsi Kebabı
Tel Şehriye Salatası (Diyet İçin Uygun)
Pudingli Islak Kek
Zencefilli Grip Çayı İle Sağlığınızı Değiştirin! (Videolu)
Altın Renkte Pastane Şekerparesi
Ispanaklı Ve Nohutlu Mini Atıştırmalık
Hdabla | © 2025 |