Tiramisu

Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
- 20 adet kedi lisanı bisküvi
Islatmak için;
- 250 ml sıcak su
- 2 yemek kaşığı granül kahve
Kreması için;
- 4 yumurta sarısı
- 2 su bardağı toz şeker
- 250 gram labne
- 200 ml krema ( yağlı)
- 1 paket vanilin
Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kahveyi hazırlayın ılısın.
- Yumurta sarısını ve şekeri rengi açılana kadar çırpın açıldıktan sonra 7-8 dk benmari adabı pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Ayrı bir kapta krema ve labneyi katılaşana kadar çırpıyoruz.
- En son yumurtalı karşım ile labneli karşımı birleştiriyoruz spatula ile havasını söndürmeden karıştırın kremanız hazır🤤.
- Kedi dilimi kahveyle ıslatıp diziyoruz üstüne kremayı isterseniz orta kata da kakao dökebilirsiniz damak zevkinize nazaran ✨
- 6 saat yahut daha fazla dolapta bekletin bekledikçe daha hoş oluyor ve yumurta kokusu yok rahatlıkla yapabilirsiniz 🥰 afiyet olsun.
Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
