Şemşemotik
Şemşemotik Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- 6 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Su
İç harcı için:
- Tavuk göğüsü
- Soğan
- Yarım demet maydanoz
- Kuru reyhan
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Sıvı yağ
Üzeri için;
- Tereyağı
Şemşemotik Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak hamur için kaba un su tuz ekleyip hamuru hazırlıyoruz.
- İç harcı için tavaya sıvı yağ, soğanları ekleyip kavuruyoruz.
- Sonra didiklenmiş tavukları, baharatları, kuru reyhan ve maydanozu ekleyip karıştırıyoruz.
- Hamuru 2 farklı beze yapıp açıyoruz ben çaydanlık kapağı ile hamura biçim veriyoruz.
- İç harçını ekleyip kapatıyoruz ve evvelden kaynamış suya tuz ve sıvı yağ ekleyip hamurlarımızı haşlıyoruz.
- Son olarak tereyağ eritip üstüne ekleyip servis yapıyoruz afiyet olsun.
Şemşemotik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













