Yeşil Bakla Yemeği

Yeşil Bakla Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo yeşil bakla
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2 tatlı kaşığı salça
- Tuz
Sos için;
- Yoğurt
- Sarımsak
Yeşil Bakla Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Baklalar iki ucu kırılarak temizlenir.
- Boyut olarak büyükse 2 ye 3 e bölünür. Değilse tek kesim kalabilir.
- Kaynamakta olan suya atılıp 15 dk kadar haşlanır. Sonra da süzülür.
- Küp küp doğranmış soğan kavrulur, salçası da kavrulur.
- Baklalar tencereye eklenir bir iki karıştırılıp üzerine 1 su bardağı kadar su eklenir. Pişirilir.
- Üzerine hazırlamış olduğunuz sarımsaklı yoğurt koyulup servis yapılır. Afiyet olsun.
Not:Görüntü olarak dağılmış duruyor fakat ne kadar dağılırsa o kadar lezzetli oluyor benim zevkimce.
Yeşil Bakla Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


