Havuçlu Domates Çorbası

Havuçlu Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kavanoz mesken üretimi domates konservesi (veya 5 adet domates rendesi)
- 1-2 adet havuç
- 1 adet kapya biber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 çay kaşığı sarımsak tozu
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- 1 çay bardağı et suyu (veya tavuk suyu)
- 4-5 su bardağı sıcak su
Havuçlu Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencere ısıtılır ve zeytinyağ konulur.
- Sırasıyla havuç, biber ve domatesler sotelenir.
- Üzerine et suyu ve sıcak su konularak kaynamaya bırakılır.
- Kaynamaya başladığı vakit baharatlar eklenir ve ocağın altı kısılır.
- Sebzeler piştiği vakit ocaktan alınır ve blenderdan geçirilir.Afiyet olsun 🫠.
Havuçlu Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
