Tuzsuz Nafiye

Tuzsuz Nafiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ yahut margarin
  • 2 yumurta sarısı (akı üzeri için ayrılacak )
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzerine;

  • Yumurta akı
  • Susam

Tuzsuz Nafiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir kabının içerisine margarin ve şekeri alalım bunları güzelce karıştıralım.
  2. Daha sonra sıvı yağ üzeri için ayırdığınız iki tane yumurtanın sarısını ekleyelim.
  3. Elma sirkesi ve tuzu ekledikten sonra güzelce karıştıralım evvelden elediğimiz unu 1 paket kabartma tozunu ekleyelim bunları da güzelce karıştıralım unu denetimli bir halde ekleyelim bu.
  4. Tarifi için toplamda 2 buçuk su bardağı un kullandım .
  5. Hamurumuzu yoğurduktan sonra hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller koparalım uzunlamasına bir parmak kalınlığında form verelim.
  6. Önce yumurta akına daha sonra susama bulayalım, tepsimize yerleştirelim.
  7. Tüm kurabiyelerimizin biçimini verdikten sonra bir bıçak yardımıyla verev biçimde üzerine bir çizik atalım.
  8. Önceden ısıtılmış 180° fırında altı kızarana kadar pişirelim.

Tuzsuz Nafiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Baileys Dondurma
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kış Çayı Tarifi
Patates Kızartması (Çıtır Çıtır)
Grip Ve Sivilce Düşmanı: Evde Pratik Ginger Shot (Zencefil Shot) Tarifi (Videolu)
Pirinç Pilavı
Kalıpta Elmalı Turta
Haşhaşlı Revani
Hdabla | © 2025 |