Fırında Kestane

Fırında Kestane Tanımı İçin Malzemeler
- 1/2kg kestane
- Kestaneler içinde yüzecek kadar ılık su
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Fırında Kestane Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kestaneler üzerindeki tozdan vs. Arındırılmak için yıkanır.
- Kavisli olan tarafları uzunluğuna çizilir. Tek bir çizgi çizmeniz kafidir. Çok derin çizerseniz piştikten sonra tek kesim çıkmayabilir. Dış kabuğunu kesmeniz kafidir.
- Derin bir kasede ılık su içerisine zeytinyağı, tuz ve kestaneleri koyup 30dk kadar bekletin. Ben suyu 40 dereceye ısıtıyorum.
- Bekleme müddetinin sonuna yaklaşırken fırını 200 dereceye ısıtın. Fansız alt üst ısıtma kafidir.
- Fırın tepsisinin de ısınması için içeride bırakın.
- Bekleme müddeti dolunca, fırın tepsisine yağlı kağıt serip kestaneleri çizik tarafları üst gelecek formda tepsiye yerleştirin.
- 30 dk pişirme müddetini başlatın. Afiyet olsun!.
Fırında Kestane Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






