Fırında Kestane

Fırında Kestane Tanımı İçin Malzemeler

  • 1/2kg kestane
  • Kestaneler içinde yüzecek kadar ılık su
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Fırında Kestane Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kestaneler üzerindeki tozdan vs. Arındırılmak için yıkanır.
  2. Kavisli olan tarafları uzunluğuna çizilir. Tek bir çizgi çizmeniz kafidir. Çok derin çizerseniz piştikten sonra tek kesim çıkmayabilir. Dış kabuğunu kesmeniz kafidir.
  3. Derin bir kasede ılık su içerisine zeytinyağı, tuz ve kestaneleri koyup 30dk kadar bekletin. Ben suyu 40 dereceye ısıtıyorum.
  4. Bekleme müddetinin sonuna yaklaşırken fırını 200 dereceye ısıtın. Fansız alt üst ısıtma kafidir.
  5. Fırın tepsisinin de ısınması için içeride bırakın.
  6. Bekleme müddeti dolunca, fırın tepsisine yağlı kağıt serip kestaneleri çizik tarafları üst gelecek formda tepsiye yerleştirin.
  7. 30 dk pişirme müddetini başlatın. Afiyet olsun!.

Fırında Kestane Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Çıtır Tava Böreği (Çay Demlenene Kadar Hazır)
Et Tantuni
Gluten İçermeyen Chiali Semizotu
Çeşm-i Nigar Çorbası
Kuşbaşı Etli Sulu Patates
10 Dakikada Kısır
Hdabla | © 2025 |