Portakallı Revani

Portakallı Revani Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1.5 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi

Şerbet için;

  • 2,5 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı portakal suyu

Üzeri için

  • 2 paket kremşanti
  • 1 su bardağı su
  • Hindistan cevizi

Portakallı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetini hazırlayalım. Kaynamaya başlayan şerbeti kısık ateşte 15 20 dk daha kaynamaya bırakalım. Müddet sonunda ocaktan alıp soğutalım.
  2. Kek için; yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım. Daha sonra öbür materyalleri ek ederek karıştıralım. Yağlanmış büyük uzunluk borcama dökelim.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
  4. Piştikten sonra birinci sıcaklığı çıkınca portakal suyunu dökelim. Akabinde soğumuş şerbeti her yerine gezdirelim.
  5. Revani şerbeti çektikten sonra kremşantiyi hazırlayıp üzerine sürelim. Üzerine hindistan cevizi serpip portakal dilimleri ile süsleyelim.
  6. Buzdolabında en az 1 saat dillendirdikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun 🌸

Portakallı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Salçalı Makarna Tarifi
Fırınlanmış Susamlı Havuç Mezesi
Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı
Fiyonk Kurabiye
Lavaş Tava Böreği
Krem Peynirli Pastane Poğaçası
Hdabla | © 2025 |