Portakallı Revani

Portakallı Revani Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1,5 su bardağı irmik
- 1.5 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
Şerbet için;
- 2,5 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı portakal suyu
Üzeri için
- 2 paket kremşanti
- 1 su bardağı su
- Hindistan cevizi
Portakallı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetini hazırlayalım. Kaynamaya başlayan şerbeti kısık ateşte 15 20 dk daha kaynamaya bırakalım. Müddet sonunda ocaktan alıp soğutalım.
- Kek için; yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım. Daha sonra öbür materyalleri ek ederek karıştıralım. Yağlanmış büyük uzunluk borcama dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
- Piştikten sonra birinci sıcaklığı çıkınca portakal suyunu dökelim. Akabinde soğumuş şerbeti her yerine gezdirelim.
- Revani şerbeti çektikten sonra kremşantiyi hazırlayıp üzerine sürelim. Üzerine hindistan cevizi serpip portakal dilimleri ile süsleyelim.
- Buzdolabında en az 1 saat dillendirdikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun 🌸
Portakallı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


