Lavaş Tava Böreği

Lavaş Tava Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 5/6 adet lavaş
- Peynir
- Kaşar
- 2 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
Sosu için;
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- Tuz
Lavaş Tava Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sos materyallerini yeterlice çırpıp karıştırın.
- İç materyali olan kaşar ve peyniri karıştırın.
- Ardından tavayı 1 yemek kaşığı kadar tereyağ yada margarin ile yağlayın.
- Bir adet lavaşı tavaya serin üzerine her tarafına gelecek biçimde 2 yemek kaşığı kadar sostan sürün.
- 3 adet lavaşı bu formda hazırlayın 3 cü lavaşında üzerini soslayıp üzerine iç harcı ekleyin geriye kalan 3 adet lavaşı da birebir formda soslayıp bitirin.
- Üzerine 2 tatlı kaşığı tereyağ sürün.
- Tavanın kapağını kapatıp ocağın büyük gözünde en kısık ateşte pişmeye bırakın.
- 10-15 dakika altı kızarıncaya kadar pişirip düz bir tabak yada tepsi yardımıyla çevirip öbür yüzünü de yaklaşık 4- 5 dakika uygunca kızarıncaya kadar pişirin.
- Ocaktan alın akabinde tavadan alıp dilimleyin ve servis edin afiyet olsun 😋😋😋😋.
Lavaş Tava Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


