Lavaş Tava Böreği

Lavaş Tava Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 5/6 adet lavaş
  • Peynir
  • Kaşar
  • 2 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin

Sosu için;

  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Tuz

Lavaş Tava Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sos materyallerini yeterlice çırpıp karıştırın.
  2. İç materyali olan kaşar ve peyniri karıştırın.
  3. Ardından tavayı 1 yemek kaşığı kadar tereyağ yada margarin ile yağlayın.
  4. Bir adet lavaşı tavaya serin üzerine her tarafına gelecek biçimde 2 yemek kaşığı kadar sostan sürün.
  5. 3 adet lavaşı bu formda hazırlayın 3 cü lavaşında üzerini soslayıp üzerine iç harcı ekleyin geriye kalan 3 adet lavaşı da birebir formda soslayıp bitirin.
  6. Üzerine 2 tatlı kaşığı tereyağ sürün.
  7. Tavanın kapağını kapatıp ocağın büyük gözünde en kısık ateşte pişmeye bırakın.
  8. 10-15 dakika altı kızarıncaya kadar pişirip düz bir tabak yada tepsi yardımıyla çevirip öbür yüzünü de yaklaşık 4- 5 dakika uygunca kızarıncaya kadar pişirin.
  9. Ocaktan alın akabinde tavadan alıp dilimleyin ve servis edin afiyet olsun 😋😋😋😋.

Lavaş Tava Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Efsane Elmalı Cevizi Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mahlepsiz, Yoğurtsuz Tuzlu Kurabiye Tarifi
Vanilyalı Pudink Pasta
Kartopu Kurabiye
Muhallebili Çikolata Soslu Tart Kek
Bebe Bisküvili Püre
Tepsi Kebabı
Hdabla | © 2025 |