Fırınlanmış Susamlı Havuç Mezesi

Fırınlanmış Susamlı Havuç Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı kavrulmuş susam
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz

Yoğurt yatağı için;

  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı kavrulmuş susam
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Fırınlanmış Susamlı Havuç Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Havuçları julyen kesin.
  2. Derin bir kaseye zeytinyağ, tuz ve kavrulmuş susamı ekleyin. Güzelce karıştırın.
  3. Havuçları ekleyip tekrar karıştırın.
  4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın.
  5. 200 derece evvelce ısıtılmış fırında 20 dakika orta sıra karıştırarak pişirin.
  6. Yoğurt yatağı için süzme yoğurt, yoğurt, tahin, tuz, kavrulmuş susam ve rendelenmiş sarımsağı karıştırın. Servis tabağına alın.
  7. Üzerine fırınlanmış havuçları ek edin. En son hafif zeytinyağ gezdirin.Afiyet olsun 😋.

Fırınlanmış Susamlı Havuç Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Muhteşem Islak Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Pastane Açması
Elle Yoğrulmayan Puf Puf Kabaran Pratik Pişi
Elmalı Havuçlu Muhallebi (6+ Ay)
Puf Puf Muffin
Börülce Salatası
Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası
Hdabla | © 2025 |