Fırınlanmış Susamlı Havuç Mezesi

Fırınlanmış Susamlı Havuç Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet havuç
- 1 yemek kaşığı kavrulmuş susam
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz
Yoğurt yatağı için;
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tahin
- 2 yemek kaşığı kavrulmuş susam
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Fırınlanmış Susamlı Havuç Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Havuçları julyen kesin.
- Derin bir kaseye zeytinyağ, tuz ve kavrulmuş susamı ekleyin. Güzelce karıştırın.
- Havuçları ekleyip tekrar karıştırın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın.
- 200 derece evvelce ısıtılmış fırında 20 dakika orta sıra karıştırarak pişirin.
- Yoğurt yatağı için süzme yoğurt, yoğurt, tahin, tuz, kavrulmuş susam ve rendelenmiş sarımsağı karıştırın. Servis tabağına alın.
- Üzerine fırınlanmış havuçları ek edin. En son hafif zeytinyağ gezdirin.Afiyet olsun 😋.
Fırınlanmış Susamlı Havuç Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













