Krem Peynirli Pastane Poğaçası

Krem Peynirli Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su (200 ml bardak)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket ınstant kuru maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5,5-6 su bardağı un (un cinsine nazaran değişkenlik gösterir )

İçi için;

  • Krem peynir

Üzeri için;

  • 1 tam yumurta
  • 2 kaşık süt
  • Susam

Krem Peynirli Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, ılık su, maya, şeker karıştırılır. 10 dakika bekletilir.
  2. Sıvıyağ, tuz eklenir. Akabinde un denetimli olarak eklenir. Unun markasına nazaran daha az ve çok ek olabilir.
  3. Hamuru yarım saat mayalandıralım. Mayalanan hamuru 16 eşit kesime bölüp yuvarlayalım üzerini örtelim.
  4. Daha sonra tek tek düz bir biçimde açalım, görseldeki üzere 1 er tatlı kaşığı krem peynir sürüp kenarlarını kapatarak rulo haline getirelim. Tabanının açılmaması için biraz bastırıp tepsiye yerleştirelim. 10 dakika tepsi mayası yapalım.
  5. Daha sonra üzerine sütlü karışımı sürelim, susam serpeleyelim.
  6. 180 derece evvelce ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirelim. Acil durumlarda fırında hafif şişince poğaçalar 200dereceye çevirebilirsiniz.

Krem Peynirli Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tepsi Poğaçası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yaş Pasta Tadında Bisküvili Pasta (VİDEOLU)
Ramazan İçin Evde Ekmek (Ayçiçekli)
Mısır Unlu Tatlı
Patates Yatağında Kaşarlı Mantar
Omaç ( Sivas Yöresinden)
Kısır
Hdabla | © 2025 |

betcio tempobet tempobet onwin matadorbet