Patlıcan Lazanya

Patlıcan Lazanya Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 500 gram kıyma
- 250 gram domates rendesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
Başemal sos içi;
- 40 gram un
- 50 gram tereyağı
- 1 litre süt
- 2 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı muskat cevizi rendesi
Bulamak için;
- 100 gram un
Kızartmak için;
- 500 ml sıvı yağ
Üzeri için;
- 200 gram mozzarella peyniri
Patlıcan Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları ince şeritler halinde dilimleyin.
- Una önlü artlı bulayıp kızgın yağda kızartın.
- Ayrı bir tavada kıymayı yeterlice kavurup üzerine domates rendesini ek edin, baharatları atın soğumaya bırakın.
- Ardından başka bir tencerede tereyağını eritip üzerine unu ekleyin, kokusu çıkana kadar kavurup sütü ekleyin.
- Yoğunlaşınca yumurta sarısını ekleyip karıştırın .
- Sonra baharatları ekleyip kapatın.
- Fırın tepsisine evvel bir kaşık başemel sos ,ardından kızarmış patlıcanları dizin.
- Üzerine kıyma harcını döküp mozzarella peyniri ekleyip tekrar patlıcanla kapatıp üzerine kalan başamel sosu döküp üzerine tekrar mozarella peyniri ekleyin.
- 180 derece 15 dakika kızartın.
Patlıcan Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


