Patlıcan Lazanya

Patlıcan Lazanya Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 500 gram kıyma
  • 250 gram domates rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Başemal sos içi;

  • 40 gram un
  • 50 gram tereyağı
  • 1 litre süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı muskat cevizi rendesi

Bulamak için;

  • 100 gram un

Kızartmak için;

  • 500 ml sıvı yağ

Üzeri için;

  • 200 gram mozzarella peyniri

Patlıcan Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları ince şeritler halinde dilimleyin.
  2. Una önlü artlı bulayıp kızgın yağda kızartın.
  3. Ayrı bir tavada kıymayı yeterlice kavurup üzerine domates rendesini ek edin, baharatları atın soğumaya bırakın.
  4. Ardından başka bir tencerede tereyağını eritip üzerine unu ekleyin, kokusu çıkana kadar kavurup sütü ekleyin.
  5. Yoğunlaşınca yumurta sarısını ekleyip karıştırın .
  6. Sonra baharatları ekleyip kapatın.
  7. Fırın tepsisine evvel bir kaşık başemel sos ,ardından kızarmış patlıcanları dizin.
  8. Üzerine kıyma harcını döküp mozzarella peyniri ekleyip tekrar patlıcanla kapatıp üzerine kalan başamel sosu döküp üzerine tekrar mozarella peyniri ekleyin.
  9. 180 derece 15 dakika kızartın.

Patlıcan Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru Dolma
Antep Usulü Yağlı Çiğ Köfte
Buzluk Böreği
Tane Tane Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır (Tam Ölçülü Püf Noktalarıyla)
Damla Çikolatalı Kurabiye
Perde Pilavı
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet