Puf Puf Kabaran Poğaça

Puf Puf Kabaran Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket instant maya
  • 4,5 – 5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı tuz

İç materyali için;

  • 1,5 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı

Puf Puf Kabaran Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Unu geniş bir kaba alalım ve ortasını havuz üzere açalım.
  2. Kuru mayayı bu çukura ekleyelim ve unu havalandırarak, homojen bir karışım elde edene kadar düzgünce karıştıralım.
  3. Kasenin ortasına bir çukur açalım ve ılık sütü ek edelim.
  4. Ardından su, sıvı yağ, toz şeker ve tuzu da ek edelim hamuru yoğururken pürüzsüz ve ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar ihtimamla yoğuralım.
  5. Hazırladığınız hamuru streç sinema ile sararak üzerini kapatalım ve oda sıcaklığında 30 dakika kadar mayalandıralım.
  6. Mayalandıktan sonra hamurdan limon büyüklüğünde kesimler koparıp, elimizle yuvarlayarak yassı bir biçim verelim.
  7. Hamurun tam ortasına rendelediğiniz kaşar peynirinden bir ölçü yerleştirelim ve materyal taşmayacak biçimde hamuru büzerek kapatalım. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine, az evvel büzdüğünüz kısım altta kalacak halde yerleştirelim.
  8. Tüm poğaçaları tepsiye yerleştirdikten sonra üzerilerine yumurta sarısı sürelim(isteğe nazaran çörek otu,susam yahut haşhaş ekleyebilirsiniz).
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, poğaçaların üzeri güzelce kızarana kadar 20 ile 25 dakika ortasında pişirelim. (fırın ayarınıza nazaran denetimli halde pişirin) piştikten sonra poğaçaları fırından çıkarıp,ılık servis edelim. Afiyet olsun❤️.

Puf Puf Kabaran Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çikolataya Doyuran Suffle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Revani
Kadayıflı Burma Baklava Tarifi
Fırında Bütün Tavuk
Ev Yapımı Makarna
Krep Pasta
Çikolatalı Damat Pastası
Hdabla | © 2025 |
Not Found
404
Not Found