Çilekli Pasta

Çilekli Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket hazır pandispanya
- 2,5 bardak süt
- 1 bardak şeker
- 1 bardak un
- 2 adet yumurta
- Vanilya
- 1 poşet kremşanti
- 10-15 çilek (varsa ananas, muz vb.)
Çilekli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt şeker un yumurta tencereye alınır, mikserle çırpılır. Pürüzsüzleşen karışım kaşıkla karıştırarak pişirilir. Piştikçe katılsan muhallebiye vanilya eklenir ve mikserle çırparak pürüzsüz kalması sağlanır.
- Pişince kabuk tutmaması için muhallebiye streç sinema sarılır ve soğumaya bırakılır. Bir kaç saat dolapta dinlenen kremaya kremşanti tozu eklenir. Mikserle uygunca çırpılır. Krema hazır.
- Pandispanya pasta çemberine yerleştirilir. İki üç kaşık sütle ıslatılır. İnce dilimlenen çilekler çembere yaslanarak dik formda dizilir. İçine krema torbasıyla dıştan içe hakikat krema sıkılır.
- Küçük küçük doğranan çilek, muz. Ne koyulacak ise kremanın üstüne koyulup bunun da üstüne ince bir katman krema sıkılır. İkinci pandispanya da hafif sütle ıslatılıp üstüne kapatılır.
- Kalan krema en üste sıkılır ve spatula ile düzleştirilir. Çember olduğu için yanlardan akmaz taşmaz düzgün durur. En sonunda meyveyle, çikolata yahut karamel sosuyla süslenir.
- Buz dolabında birkaç saat dinlendirilir. Servis etmeden evvel çemberden çıkarılır. Tadı hakikaten çok hoş. İmaj de hoş oldu. Yalnız bir gece dolapta beklese bu kremada çatlama olabilir. O gün içinde yiyecekseniz, çok kolay ve lezzetli bir tanım. Deneyenlere afiyet olsun.
Çilekli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
