Limonlu Anne Keki

Limonlu Anne Keki Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardağı şeker (zevkinize nazaran azaltıp çoğaltabilirsiniz)
- 1.5 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı çiçek yağı
- 3-4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 adet limon kabuğu rendesi
Limonlu Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekerimizi güzelce köpük köpük olana kadar çırpalım. Ben köy yumurtası kullandığım için sarı renkli kıvam aldı.
- İyice çırptıktan sonra yoğurt, sıvı yağ koyalım tekrar çırpalım.
- Kontrollü halde un ekleyelim benim yaptığım 3 bardak un yetiyor siz kıvamını ona nazaran ayarlayın.
- Kabartma tozu vanilya ve limon kabuğu rendemizi ekleyerek son sefer çırpalım.
- Ben limonunu bol isterim derseniz bi tane daha ekleme yahut hafif limon kokusu yapsın derseniz 1 tane limon üzere eklemeler yapabilirsiniz.
- Önceden ısıttığımız 200 derece fırınımızda yaklaşık 30-35 dakika denetimli formda pişiriyoruz.
Afiyet baall şekeeerrr olsuuunnnn 🧁 🍋 🤤😋💖💖.
Limonlu Anne Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




