Patatesli Patlıcan Oturtma
Patatesli Patlıcan Oturtma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet büyük uzunluk patates
- 1 adet patlıcan
- 1 adet küçük soğan
- 100 gram kıyma
- 1 adet kapya biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş domates (kışlık sos kullandım)
- Pulbiber
- Tuz
- Kimyon
- Karabiber
Üzeri için;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Sıcak su
Patatesli Patlıcan Oturtma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcan ve patatesimi halkalar biçiminde doğradım.
- İki farklı kapta tuzlu suda beklettim.
- Bu sırada soğanımı kavurdum.
- Üzerine kapya biberimi, bir kesim tereyağını ve kıymayı kavurdum.
- Üzerine salça ve domates sosumu da ekledim.
- Domates suyunu çekene kadar pişirdim.
- Patates ve patlıcanlarımı kuruladım.
- Kızgın yağda kızarttım.
- Fırın kabına evvel patatesleri sonra patlıcanlarımı dizdim.
- Üzerine hazırladığım kıymalı sosumdan döktüm. (kışlık domates sosumun içinde yeşil biberde vardı bu yüzden ayrıyetten kullanmadım, sosun içinde vardı. ).
- Yine bir tatlı kaşığı salçayı suyla açtım ve yemeğimin üzerine döktüm.
- 200 derecede yarım saat pişirdim.
Patatesli Patlıcan Oturtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















