Yoğurtlu Orman Kebabı

Yoğurtlu Orman Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet pirzola
  • 1 kase yoğurt
  • 1 kase nohut
  • 1 adet yumurta

Yoğurtlu Orman Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye bir yemek kaşığı yağ alıp üzerine pirzolaları alalım ,burada mühürleme süreci yapacağız.
  2. Et bizatihi kalkana dek çevirmeyelim yoksa yarısı tencerede kalır gerili önlü mühürlüyelim.
  3. Mühürlenen etlerin üzerine bir parmak geçene denk su eklenir kısık ateşte pişirelim.
  4. Yoğurt ve yumurtayı uygun bir kapta karıştırıp ocağa alalım ve kaynayana denk karıştıralım.
  5. Kaynayan yoğurtu etimize ekleyip nohutu da ekleyip tekrardan kaynamaya bırakalım.
  6. Üzerine siz ister yağ ve nane kavurup ekleyebilirsiniz Antep’te Haspir dediğimiz bir baharat var biz ondan ekliyoruz afiyet olsun.

Yoğurtlu Orman Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Enginar Dolması
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Levrek
Labneli Bisküvi Pastası
Kısır
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye
El Açması 40 Kat Börek
İçli Köfte Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |