İrmik Helvası

İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 bardak irmik
  • 4 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 bardak süt
  • 2,5 bardak şeker

İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tereyağımızı güzelce eritiyoruz akabinde sıvı yağını ek ediyoruz irmik ve unu da ekleyip güzelce kavuruyoruz soğuk sütümüzü ek ediyoruz.
  2. İrmik tencereden ayrılınca şekeri de ek edip karıştırıyoruz üzerini kapatıp 15 dk dinlendirip servis ediyoruz. Afiyet olsun 💜

Not:sütün soğuk olmasına ve sütü döktükten sonra tencereden ayrılmasına dikkat edelim !.

İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Fırında Patatesli Tavuk
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çekirdekli Kurabiye (Videolu)
Enginar Dolması
Mahluta Çorbası
Pişmeyen Chesecake (Çikolatalı Ve Antep Fıstıklı)
Mercimek Mantısı (Videolu)
Kaşarlı Brokoli Cips
Hdabla | © 2025 |