Fırın Makarna

Fırın Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket fiyonk makarna
- 1 bardak tulum peyniri
- 1 bardak beyaz peynir
- 1/2 (yarım) bardak kaşar peyniri
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Üzerine;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
Fırın Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak makarnayı haşlayalım, haşladıktan sonra süzelim, sıvı yağ ve tereyağını ek edelim soğumadan.
- Daha sonra tepsiye alalım, tüm peynir ve maydanoz uygunca karıştırıp makarnaya ekleyip düzgünce tekrar karıştıralım.
- Sos materyallerinin tamamını hazırlayıp güzelce çırpalım .
- Makarnamızın üzerine bir kaşık yardımıyla her yerine gelecek halde yayalım.
- 180° ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Not: bardak dediğim klasik su bardağı
Fırın Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








