Fırın Makarna

Fırın Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket fiyonk makarna
  • 1 bardak tulum peyniri
  • 1 bardak beyaz peynir
  • 1/2 (yarım) bardak kaşar peyniri
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Üzerine;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber

Fırın Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak makarnayı haşlayalım, haşladıktan sonra süzelim, sıvı yağ ve tereyağını ek edelim soğumadan.
  2. Daha sonra tepsiye alalım, tüm peynir ve maydanoz uygunca karıştırıp makarnaya ekleyip düzgünce tekrar karıştıralım.
  3. Sos materyallerinin tamamını hazırlayıp güzelce çırpalım .
  4. Makarnamızın üzerine bir kaşık yardımıyla her yerine gelecek halde yayalım.
  5. 180° ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun.

Not: bardak dediğim klasik su bardağı

Fırın Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Glutensiz Yulaflı Tost
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soslu Kek (VİDEOLU)
Garnitürlü Patates Salatası
Beyaz Pilav
Karamel Soslu, Bisküvili, Latteli Pasta
Ramazan Pidesi (Küçük Pidecikler)
Eskilerin Gulike Tatlısı
Hdabla | © 2025 |