Portakallı Etimek Tatlısı

Portakallı Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 12-15 kadar etimek

Şerbeti için:

  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 1 buçuk su bardağı su

Kreması için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 adet vanilya

Portakal sosu için:

  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Portakallı Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbeti için şeker ve suyu küçük bi tencerede kaynatalım.
  2. Şerbetimiz fokurdamaya başlayınca bi kenara alalım.
  3. Tepsimize etimeklerimizi dizelim ve biraz beklettiğimiz şerbeti üzerine dökelim.
  4. Muhallebisi için süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alıp yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
  5. Vanilya ve tereyağını ek edip karıştıralım.
  6. Şerbetini çeken etimeklerimizin üzerine muhallebimizi gezdirelim.
  7. Portakal sosumuzun için materyalleri bi tencereye alıp yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
  8. Ilıyan muhallebinin üzerine sosumuzu gezdirelim ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim.
  9. Tatlımızı oda sıcaklığına geldiğinde dolaba alalım ve 2-3 saat dinlendirelim.
  10. Dinlenen tatlımızı dolaptan aldıktan sonra dilimleyip istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Portakallı Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Glutensiz Yulaflı Tost
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yabanmersinli Çikolata
3 Renkli Pasta
Soya Soslu Brokoli Salatası
Soslu Kanat
Ramazan Pidesi (Fırından Daha Lezzetli, Ev Yapımı Tarifi)
Kıymalı Sultan Kebabı
Hdabla | © 2024 |