Kremalı Havuçlu Pasta
Kremalı Havuçlu Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 bardak ince rendelenmiş havuç
- 1 bardak ceviz
- 1 bardak sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- 1 çay kaşığı karbonat
- Bir çimdik tuz
- Bir paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı pekmez
- 2.5 su bardağı un
Kreması için;
- 3 yemek kaşığı oda sıcaklığın da tereyağ
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket krema
- 1 su bardağı taze peynir
- 1 paket vanilin
- Limon rendesi
Üstünü süslemek için;
- Ceviz
Kremalı Havuçlu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığında olan yumurta ve şekeri çırp sıvı materyalleri ( yağ, pekmez, yoğurt ) ekle.
- Havucu rendele ve elinle suyunu sık.
- Cevizleri tavada 3-4 dk kavur yağı çıksın.
- Havuç ve kavrulmuş cevize un ekle bu sayda tabana çökmeyecektir ikiside.
- Kuru gereçleri ele (un, kabartma tozu ).
- Sonra havuçlu cevizli karışımı ekle. Sonra baharatları ekle ( tarçın, zencefil, tuz, karbonat).
- Spatula ile karıştır evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dk pişir (kontrollü).
- Pişen ve birinci sıcaklığı çıkan keki ortadan ikiye kes dilersen hiç kesmeye bilirsin ben o hal yaptım.
- Kremayı hazırlayalım. Tüm gereçleri ( tereyağ hariç) mikser ile güzelce köpürt sonra oda sıcaklığında olan tereyağı ekle ve çırp.
- Tamamen soğuyan keke kremayı ekliyoruz ortasına ve üstüne sürüyoruz ben üzerini ceviz ile süsledim. Afiyet olsun.
Kremalı Havuçlu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















