Kremalı Havuçlu Pasta

Kremalı Havuçlu Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 bardak ince rendelenmiş havuç
  • 1 bardak ceviz
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Bir çimdik tuz
  • Bir paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı pekmez
  • 2.5 su bardağı un

Kreması için;

  • 3 yemek kaşığı oda sıcaklığın da tereyağ
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket krema
  • 1 su bardağı taze peynir
  • 1 paket vanilin
  • Limon rendesi

Üstünü süslemek için;

  • Ceviz

Kremalı Havuçlu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığında olan yumurta ve şekeri çırp sıvı materyalleri ( yağ, pekmez, yoğurt ) ekle.
  2. Havucu rendele ve elinle suyunu sık.
  3. Cevizleri tavada 3-4 dk kavur yağı çıksın.
  4. Havuç ve kavrulmuş cevize un ekle bu sayda tabana çökmeyecektir ikiside.
  5. Kuru gereçleri ele (un, kabartma tozu ).
  6. Sonra havuçlu cevizli karışımı ekle. Sonra baharatları ekle ( tarçın, zencefil, tuz, karbonat).
  7. Spatula ile karıştır evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dk pişir (kontrollü).
  8. Pişen ve birinci sıcaklığı çıkan keki ortadan ikiye kes dilersen hiç kesmeye bilirsin ben o hal yaptım.
  9. Kremayı hazırlayalım. Tüm gereçleri ( tereyağ hariç) mikser ile güzelce köpürt sonra oda sıcaklığında olan tereyağı ekle ve çırp.
  10. Tamamen soğuyan keke kremayı ekliyoruz ortasına ve üstüne sürüyoruz ben üzerini ceviz ile süsledim. Afiyet olsun.

Kremalı Havuçlu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bal Kabağı ,Havuç Ve Ayva Tarator
Kuru Meyveli Kurabiye
Limonlu Kek
Kolay Cheesecake Tarifi
Fasulye Diblesi ( Düşük Kalorili)
Sade Kek
Hdabla | © 2025 |