Kuru Meyveli Kurabiye

Kuru Meyveli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Bir çimdik tuz
  • 1 çay kaşığı dolusu vanilin
  • 1 yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 su bardağı un(270 gr)
  • Yarım paket kabartma tozu (5gr)

İç dolgusu için;

  • Çeyrek su bardağından biraz fazla şeker(60gr)
  • 1 yumurta akı
  • 1 paket vanilya
  • 100 gram kuru kayısı
  • 100 gram kuru üzüm
  • 80 gram ceviz

Üzeri için;

  • Pudra şekeri
  • Toz şeker

Kuru Meyveli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumuşamış tereyağı, pudra şekeri tuz ve vanilin yoğurma kabına alıp karıştıralım. Yeterlice krema kıvamına gelsin.
  2. Yumurta sarısı ve yoğurdu ek edip karıştırmaya devam edelim.
  3. Unu eleyerek bir kısmını ve kabartma tozunu da ekleyip spatula ile hamuru toparlayın.
  4. Kalan onu da denetimli bir biçimde ekleyip kulak göğsü kıvamında bir hamur yoğurun.
  5. Bir kase içerisinde yumurta akı ve toz şekeri mikser ile çırpın.
  6. 1 paket vanilyayı da ek edip kopuk kopuk oluncaya kadar çırpmaya devam edin.
  7. Kuru kayısıları minik küpler halinde doğrayın yumurta ak karışımı kayısıları, üzümleri ve iri kıyılmış cevizleri ek edip karıştırın.
  8. Hamuru üç bezeye ayıralım dikdörtgen halinde açalım.
  9. Uzun kenara iç dolgunun üçte birini yeyin ve rulo biçiminde sarın. Başka iki bezi de tıpkı formda hazırlayın.
  10. Verev olacak formda üzerine çizikler atın ve 170 derecelik evvelden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
  11. Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpelim verev çizgilerden kurabiyeleri dilimleyelim.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun😋.

Kuru Meyveli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Damla Çikolatalı Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavada Kaşar Peynirli Haşlanmış Patates
Çıtır Soslu Fırında Somon
Zeytinyağlı Acılı Karnabahar Yemeği
İzmir Köftesi Tarifi
Avokadolu Pancarlı Salata
Mozaik Pasta
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet