İmam Bayıldı (Orijinal Tarif)

İmam Bayıldı (Orijinal Tarif) Tanımı İçin Malzemeler
- Sıvıyağ
- 1 kg patlıcan
- 3-4 adet kuru soğan
- 6-7 adet yeşil biber
- 3-4 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı dolusu salça (tercihen karışık)
- Yarım demet maydanoz
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı toz biber
- Pul biber
- Tuz
- 3 su bardağı sıcak su
İmam Bayıldı (Orijinal Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanları yıkandıktan sonra alacalı soyalım ve tavaya koyduğumuz ısınmış bol sıvı yağında kızartalım.
- Patlıcanlar biraz kızardıktan sonra piyazlık doğradığımız soğanları patlıcanların üzerine ek edelim.
- Soğanlar pembeleştikten sonra patlıcanları alalım ve soğanların üzerine yeşil biberlerimizi ek edip kavuralım.
- Soğan ve biberler kavrulduktan sonra domates, salça, baharat ve tuzu ek ettikten sonra biraz kavuralım ve sıcak su ek edelim.
- Sıcak suyu ek ettikten sonra kızarttığımız patlıcanları harcın üzerine koyalım ve tavanın ağzını kapak yardımı ile kapattıktan sonra patlıcanlar yumuşayıp harç suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
- Piştikten sonra patlıcanları harcın içinden alalım ve kaşık yardımı ile patlıcanın içini çıkarıp harcın içine ekleyip karıştıralım ve patlıcanların içerisine harcı dolduralım. Yemeğimiz sunuma hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun:)))
İmam Bayıldı (Orijinal Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









