Yoğurtlu Tavuklu Silor

Yoğurtlu Tavuklu Silor Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk but
  • 1 paket silor (yufkacılarda bulabilirsiniz)
  • 1 kg yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı toz kırmızı biber

Yoğurtlu Tavuklu Silor Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle butlarımızı haşlamak için tenceremize koyalım ve butların üzerini 2 parmak geçecek halde su kolayım, yarım saat haşlaması için bekleyelim.
  2. Butlar haşlanırken silorlarımızı dik bir formda borcamımıza dizelim.
  3. Butlar haşlandıktan sonra soğuması için biraz bekleyelim ve soğuduktan sonra çok ince olmayacak biçimde didikleyelim. !!! butların haşlanmış suyunu ayıralım !!!.
  4. Ayırdığımız butun suyunu dizdiğimiz silorların üstüne eşit bir halde dökelim ve 200 derecede ısıtılmış fırınımızda 15-20 dk suyunu çekene kadar bekletelim.
  5. Suyunu çeken silorlarımızı fırından alalım ve didiklediğimiz tavuk butlarını silorların üstüne eşit bir biçimde dökelim.
  6. Yoğurdumuzun üstüne sarımsaklarımızı minik modüller halinde kesip ve ya rendeleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştıralım. !!! ben market yoğurdu kullandım siz dilerseniz kendi yaptığınız yoğurdu kullanabilirsiniz lakin sulanabilir dikkat etmelisiniz !!!.
  7. Hazırladığımız yoğurdu tavuk butlarını eklediğimiz silorlarımızın üstüne eşit bir halde dökelim.
  8. Küçük bir tavada tereyağımızı eritip üzerine toz biberimizi ekleyelim ve en fazla 2 dk kadar karıştıralım yakmamaya dikkat edelim.
  9. Hazır olan yağımızı yoğurdunu eklediğimiz silorun üzerine gelişi hoş dökelim.
  10. Ve hazııır, afiyetle tadabilirsiniz. Şimdiden çok hoş gözüküyor ellerinize sıhhat 😊🌸.

Yoğurtlu Tavuklu Silor Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çikolataya Doyuran Suffle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orman Meyveli Browni
Orman Meyveli Kurabiye
Lezzet Bombası Meyveli Kaşık Tatlısı (Videolu)
Hindistan Cevizli Kurabiye
San Sebastian Chescake
Peynirli Salamlı Pankek
Hdabla | © 2025 |
Not Found
404
Not Found