Özbek Pilavı

Özbek Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram dana kuşbaşı
  • 1 büyük adet piyazlık doğranmış soğan
  • 4-5 adet jülyen doğranmış sarımsak
  • 1 adet jülyen doğranmış kapya biber
  • 2 adet jülyen doğranmış havuç
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1,5 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı su
  • 2 küp şeker
  • 2-3 damla limon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel etimizi düdüklüye alıp önden bir 10 dk kadar haşlayalım.
  2. Tencereye sıvı yağını alalım ve altını yakalım ısınsın.
  3. Isınan yağa havuçları, soğanı ve sarımsağı ekleyip kavurmaya başlayalım. (orijinalinde bir büyük baş sarımsağı kabuğuyla birlikte pilavın ortasına koyup pişiriyorlar lakin ben bu biçimde tercih etmedim).
  4. Kapya biberi de ek edip kavurmaya devam edelim.
  5. Haşladığımız eti, limon suyunu, küp şekeri, karabiberi ve tuzu da ek edip karıştıralım. (küp şeker ve limon pirinç pilavının tane tane ve parlak bir görünümde olmasını sağlar. Olağan pirinç pilavını da bu biçimde yaparım).
  6. Sıcak suda düzgünce yıkayıp nişastasını süzdürdüğümüz pirinçi ve tereyağını sebzeli etin üzerine ekleyip tuzunu ayarlayıp hiç karıştırmadan kaşıkla bastıralım ve presleyelim. (tereyağını ister bu pilav olsun ister şehriyeli olsun fark etmez, en başta değil pirinçle birlikte eklerim. Böylece tereyağını en başta şehriye kavururken vs. Yakmamış oluruz).
  7. Üzerine suyunu verelim ve kaynadıktan sonra kısık ateşe alıp suyunu çekene kadar pişirelim. (pirinci suda asla bekletmem, sıcak suda yeterlice yıkar, suyunu da kaynar değil olağan sudan veririm).
  8. Piştikten sonra kapağın altına pilav demleme örtüsü yahut peçete koyup kapağı kapatalım ve bir hoş örtüye saralım, pilavımız demlensin. (pirinç pilavını kesinlikle demlenmesi için düzgünce sarar, biraz bekletirim. Vaktiniz varsa kesinlikle demleyin).
  9. Demlenen pilavımızı servis tabağına karşıt çevirelim, afiyet olsun. 🌹.

Özbek Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tahinli Special Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Biber Kebabı
Kupta Muz
Fırın Karnabahar Kızartmadan En Hafifinden (Videolu)
Lezzetli Mi Lezzetli Çiğ Köfte Tarifi
Köy Çorbası
Saç Kavurma
Hdabla | © 2025 |

betkolik betcio betzula betgit tempobet sahabet betmoon starzbet tipobet Hostes Başkent Haber sahabet ömer betgar bahiscom bahiscom