Diyarbakır Meftune Yemeği

Diyarbakır Meftune Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

Patlıcanları ıslatmak için ;

  • ️ 1 tatlı kaşığı tuz
  • ️ Üzerine geçecek kadar su
  • ️ 1 kilogram patlıcan

Diğer materyaller;

  • ️ 500 gram kuşbaşı et
  • ️ 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • ️ 1 adet kurusoğan
  • ️ 5-6 diş sarımsak
  • ️ 1 su bardağı sıcak su

Sos için;

  • ️ 3-4 adet domates
  • ️ 5 adet sivri biber
  • ️ 1 tatlı kaşığı tuz

Diyarbakır Meftune Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı olarak soyalım.
  2. Dikey olarak dörde bölelim, daha sonra birer parmak uzunluğunda doğrayıp tuzlu sıya basalım.
  3. Yaklaşık yarım saat acısı çıksın bu biçimde daha sonra suyunu döküp yıkayıp kurulayım.
  4. Patlıcanları sıvı yağda kızartalım.
  5. Uygun tencereye sıvı yağımızı alıp kuşbaşı eti ek edelim.
  6. Suyunu çekene kadar pişirelim.
  7. Suyunu çekince yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyelim ve kavuralım.
  8. Soğanlar biraz kavrulduktan sonra 1 su bardağı sıcak su ekleyelim ve tencerenin kapağını kapatalım bu formda 15-20 dakika kısım ateşte pişirelim. Etler yumuşamamış ise orta ara su ekleyerek pişirmeye devam edelim.
  9. Sos için domatesleri yemeklik küp küp doğrayalım, üzerine doğranmış biberleri ve tuzu ekşeyip karıştıralım.
  10. Bir borcama evvel pişsen etleri, daha sonra patlıcanları dizelim. En üste hazırladığımız sosu yayıp 200 derece fırında 30-40 dakika pişirelim.
  11. Fırından çıkardıktan sonra birinci sıcaklığı çıkınca servis edebilirsiniz. Benim yaptığım üzere büyük bir servis tabağına karşıt çevirip üzerine maydanoz serpiştirebilirsiniz.

Afiyet olsun👩‍🍳❤️.

Diyarbakır Meftune Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hasan Paşa Köfte
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Semizotu Salatam
Pide İçi
Lahana Sarması
Acılı Ezme
Semizotlu Mercimekli Sağlıklı Yemek
Hindistan Cevizli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |