Hilorik Ekşili Köfte (Diyarbakır’a Özgü)

Hilorik Ekşili Köfte (Diyarbakır’a Özgü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 çay kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam reyhan
  • 1 çay kaşığa pulbiber
  • 1 çay kaşığa kimyon
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

Suyu için;

  • 4 yemek kaşığı tane sumak
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tutam reyhan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı haşlanmış börülce 1litre su

Hilorik Ekşili Köfte (Diyarbakır’a Özgü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bulguru, irmiği, tuz kabımıza alalım sıcak su ile ıslatalım 10 dk akabinde tane sumağı sıcak su ile ıslatalım, kenara alalım.
  2. Islanmış olan bulguru, un ve baharatları yumurtayı ekleyelim yoğuralım, kıvam alana kadar ben daha evvelden yapıp dondurucuya atmıştım.
  3. Ardından pıyazlık doğradığımız soğanı bir ölçü yağ ile kavuralım, salçasını ekleyelim suyunu ek edelim, sumak suyunuda ekleyelim, reyhanda ek edelim kaynamaya bırakalım.
  4. Kaynayan suya köftelerimizi ek edelim haşlanmış börülce ek edip, tuz ek edelim kaynamaya bırakın. Beş dk kâfi olacaktır. Ocaktan alalım, servis tabağına alalım. Afiyet olsun.

Hilorik Ekşili Köfte (Diyarbakır’a Özgü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kazandibi
Baileys Dondurma
Fırında Çıtır Çıtır Enfes Kabak Tarifi
Çikolatalı Hindistan Cevizli Kurabiye
Mercimekli Yenidünya Yemeği
Kuru Meyveli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |