Kazandibi

Kazandibi Tanımı İçin Malzemeler
- 2.5 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı şeker tozu
Tavada karamelize etmek için;
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Kazandibi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, yumurta ,şekeri ocakta biraz ısıtalım.
- Şekerler eridikten sonra nişasta ve unu ekleyelim.
- Muhallebi kıvamına geldikten sonra vanilyayı da ekleyip karıştıralım.
- Yapışmayan bir tavaya 2 yemek kaşığı pudra şekeri serpelim ve orta ateşte ocakta karamelize olana kadar bekletelim.
- Üstüne yaptığımız muhallebiyi dökelim ve yaklaşık 10 dk daha kısık ateşte kapağı kapalı bir formda pişirelim.
- 2 saat dinlendirdikten sonra büyük dilimlere kesip spatula ile rulo haline getirelim. Afiyet olsun.
Kazandibi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

