Baileys Dondurma

Baileys Dondurma Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 yumurta sarısı
  • 110 gram toz şeker
  • 400 ml krema
  • 250 ml süt
  • 150 ml baileys

Baileys Dondurma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencerede yumurta sarıları ile şekeri krema kıvamına gelene kadar mikser ile çırpın.
  2. Üzerine süt ve 200 ml kremayı ekleyip karıştırın. Orta ateşte yoğunlaşana kadar pişirin.
  3. Oda sıcaklığında soğutun ve bir süzgeç ile süzün. Baileys ekleyip, karıştırın. Buzluğa uygun metal bir kaba dökün.
  4. Buzlukta 2 saat bekletin. 200 ml kremayı bir kapta bulut olana kadar mikserle çırpın. Buzluktan çıkardığınız karışıma ekleyin ve yavaşça karıştırın. (Katlayın)
  5. 2 saat daha dondurduktan sonra, buzluktan çıkarıp karıştırın. Sonra, bir sefer daha birebir süreci uygulayın. (Bir defa de yapsanız olur ) 6-8 saat ortası dondurucuda bekledikten sonra hazır. Afiyet olsun.

Baileys Dondurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fellah Köftesi
Balık Çorbası
Pancar Shot
Hazır Yufka İle Patatesli Mini Gözleme
Siyah Beyaz Kurabiye Tarifi
Latte Pasta
Hdabla | © 2025 |