Baileys Dondurma

Baileys Dondurma Tanımı İçin Malzemeler
- 6 yumurta sarısı
- 110 gram toz şeker
- 400 ml krema
- 250 ml süt
- 150 ml baileys
Baileys Dondurma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tencerede yumurta sarıları ile şekeri krema kıvamına gelene kadar mikser ile çırpın.
- Üzerine süt ve 200 ml kremayı ekleyip karıştırın. Orta ateşte yoğunlaşana kadar pişirin.
- Oda sıcaklığında soğutun ve bir süzgeç ile süzün. Baileys ekleyip, karıştırın. Buzluğa uygun metal bir kaba dökün.
- Buzlukta 2 saat bekletin. 200 ml kremayı bir kapta bulut olana kadar mikserle çırpın. Buzluktan çıkardığınız karışıma ekleyin ve yavaşça karıştırın. (Katlayın)
- 2 saat daha dondurduktan sonra, buzluktan çıkarıp karıştırın. Sonra, bir sefer daha birebir süreci uygulayın. (Bir defa de yapsanız olur ) 6-8 saat ortası dondurucuda bekledikten sonra hazır. Afiyet olsun.
Baileys Dondurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
