Vişneli Bisküvili Kup

Vişneli Bisküvili Kup Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 paket vanilin
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket sıvı krema
- 60 gram beyaz çikolata (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Vişne sos;
- 250 gram vişne (1 su bardağı)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
Vişneli Bisküvili Kup Tanımı Nasıl Yapılır?
- Muhallebi için süt,şeker,un, nişasta,yumurta sarısı bir tencereye alınıp karıştırılır.
- Orta ateşte kaynatıp yoğunlaşınca kadar karıştırılır.
- Kaynadıktan sonra altı kapatılır, vanilya tereyağı ve çikolata eklenir.
- 10-15 dk ılınan muhallebiye krema eklenerek mikserle çırpılır.
- Vişneli sos için; 250 gram vişne ( ben yazdan buzlupa attığım vişneleri kullandım, çekirdeklerini çıkararak) üzerine şeker 1 çay bardağı su ile 1 yemek kaşığı nişasta karıştılır.
- Su ile açılan nişastayı vişne ve şekerin üzerine dökeriz ve kaynayana kadar karıştırırız.
- Koyulaşmaya başlayınca vanilin ekleyip altını kapatırız.
- Kaselere birinci evvel bisküvi koyarız, daha sonra krema eklenir, en son üzerine vişne sos paylaştırılır.
- Buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirilir.
- Üzerine nane yaprakları koyularak iftara hazır hale gelir 🌺 Afiyet olsun 🌺.
Vişneli Bisküvili Kup Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

