Midye Tavuk (Tavuk Göğsünün En Güzel Hali)

Midye Tavuk (Tavuk Göğsünün En Hoş Hali) Tanımı İçin Malzemeler
- 800 gram tavuk göğsü
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı karbonat
Sosu için;
- 1 şişe maden suyu (200 ml)
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı knor baharatı (yoksa koymasanızda olur)
- 1 tatlı kaşığı tuz (knor kullanırsanız tuzu denetimli koyunuz zira knor tuzlu oluyor)
Tavukları bulamak için;
- 1 su bardağı un
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
1 paket çöp siş
Midye Tavuk (Tavuk Göğsünün En Hoş Hali) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları evvel küp küp katıyız. Karbonat ve maden suyunu karıştırınız ve tavukları içine koyup 30 dakika kadar bekletiniz.
- Diğer yanda sosu için gereçlerden evvel sarımsakları eziniz yada benim üzere rendeleyiniz. Maden suyunu baharatları ,unu koyunuz ve güzelce karıştırınız.
- Dinlenen tavukların suyunu sürünüz. Tavukları çok sık olmayacak halde şişe diziniz uygun bir tavaya sıvı yağı koyunuz.
- Tavukları evvel una sonra hazırlamış olduğunuz sosa batırarak kızgın yağda artlı önlü güzelce kızartınız yanına ister benim üzere pilavla isterseniz patates kızartması ile yanında dilediğiniz sosla servis yapınız.
Not:Kekik sevenler 1 tatlı kaşığı koyabilirsiniz ben sevmiyorum o yüzden koymadım.
Midye Tavuk (Tavuk Göğsünün En Hoş Hali) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











