Midye Tavuk (Tavuk Göğsünün En Güzel Hali)

Midye Tavuk (Tavuk Göğsünün En Hoş Hali) Tanımı İçin Malzemeler

  • 800 gram tavuk göğsü
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı karbonat

Sosu için;

  • 1 şişe maden suyu (200 ml)
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı knor baharatı (yoksa koymasanızda olur)
  • 1 tatlı kaşığı tuz (knor kullanırsanız tuzu denetimli koyunuz zira knor tuzlu oluyor)

Tavukları bulamak için;

  • 1 su bardağı un

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

1 paket çöp siş

Midye Tavuk (Tavuk Göğsünün En Hoş Hali) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları evvel küp küp katıyız. Karbonat ve maden suyunu karıştırınız ve tavukları içine koyup 30 dakika kadar bekletiniz.
  2. Diğer yanda sosu için gereçlerden evvel sarımsakları eziniz yada benim üzere rendeleyiniz. Maden suyunu baharatları ,unu koyunuz ve güzelce karıştırınız.
  3. Dinlenen tavukların suyunu sürünüz. Tavukları çok sık olmayacak halde şişe diziniz uygun bir tavaya sıvı yağı koyunuz.
  4. Tavukları evvel una sonra hazırlamış olduğunuz sosa batırarak kızgın yağda artlı önlü güzelce kızartınız yanına ister benim üzere pilavla isterseniz patates kızartması ile yanında dilediğiniz sosla servis yapınız.

Not:Kekik sevenler 1 tatlı kaşığı koyabilirsiniz ben sevmiyorum o yüzden koymadım.

Midye Tavuk (Tavuk Göğsünün En Hoş Hali) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Yalancı Tiramisu (Videolu)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Çörek
2 Yufka İle Unlu Sirkeli Çıtır Börek Tarifi (Videolu)
Kırmızı Pancar Mezesi
Ramazan Simiti
Banana Bread
Beyaz Çikolatalı Pastacı Kreması
Hdabla | © 2025 |