Harire Tatlısı (Mardin)

Harire Tatlısı (Mardin) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı üzüm pekmezi
- Yarım su bardağı un
Üzeri için;
- Tahin
- Ceviz
Harire Tatlısı (Mardin) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir tencereye su ve pekmezi alıp güzelce karıştırıyoruz.
- Sonra un eği yapıp, çırpıcı yardımı ile topak kalmayana kadar güzelce karıştırıp, göz göz olup kaynamaya başlayana kadar daima karıştırıyoruz.
- Tatlımızı 1 / 2 dakika daha kaynatıp, ocaktan alıp kaselere paylaştırıyoruz.
- Tatlımızı istediğimiz üzere süsleyip, birkaç saat dinlendirip servis ediyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Harire Tatlısı (Mardin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





