Hamsili Yemek

Hamsili Yemek Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg kılçığı alınmış hamsi
  • 1 adet havuç
  • 1 adet yeşil biber ya da kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet domates
  • Bir kaç kısım maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Hamsili Yemek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamsilerin içini temizleyip, kılçıklarını alıyoruz.
  2. Güzelce yıkadıktan sonra bir kaba alıyoruz.
  3. Üzerine tüm materyalleri minik küpler halinde doğruyoruz.
  4. Baharatları ve zeytinyağını ekleyip harmanlıyoruz.
  5. Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine karışımı döküp üzerine folyo kapatıp 180-190 derecede 50 dakika yada 1 saat pişiriyoruz. Afiyet olsun 🤗

Hamsili Yemek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bol Çikolatalı Baton Kek
Bahar Pilavı
Kaşarlı Sucuklu Pide
Baharatlı Ekmek Kruton
Muzlu Cookie
Bebişlere Patatesli Yumurta
Hdabla | © 2025 |