Topal Tavuk

Topal Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı kalın bulgur
  • 2 adet tavuk budu
  • 2 adet biber
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Pul biber
  • Tuz
  • Kuru yahut taze nane

Hamuru için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı un

Topal Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 su bardağı una yumurta ve unu ekleyip orta sert bir hamur yoğuralım kaşığın yan kısmıyla yada yemek makası ile küt biçiminde keselim.
  2. Soğanı küçük küçük doğrayın biberi de kavrulduktan sonra biber ve domates salçasını koyalım tekrar kavuralım başladığımız tavuğun suyunu ekleyin.
  3. Kaynama noktasına gelince bulguru, dinlenmiş tavuğu kestiğimiz hamurları koyalım suyunu istediğiniz üzere koyabilirsiniz, hamurlar üst çıktığı vakit pişmiş demektir.
  4. Naneyi bol ekleyin ve öbür tuz ve baharatları ekleyin.

Not:Bu yemek hafif acılı ve çok sıcak yenirse yemesi zevki olur😋🤤.

Topal Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Pirinç Unlu Bebek Maması
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Taş Gibi Yoğurt Ve Kaymak (Mutlaka Denemelisiniz)
Kahvaltılık Sarımsaklı Domates (Bağımlılık Yapıyor)
Karamelize Şerbetli Revani
Portakallı Kek
Kakaolu Islak Kurabiye
Pizza Tadında Salçalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |