Patatesli Tuzlu Kek

Patatesli Tuzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
  • 3-4 kol dereotu
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Pul biber
  • Tuz

Patatesli Tuzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patateslerin kabukları soyulur. Patatesler tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğranır.
  2. Bir kasede yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve tuz karıştırılır. İnce ince kıyılmış olan dereotu ek edilir. Un ve kabartma tozu ek edililerek uygunca karıştırılır.
  3. En son patates ve pul biber de ek edilerek spatula ile karıştırılır. Yağlanmış fırın tepsisine dökülür. Üzerine çörek otu yahut susam serpilir.
  4. Önceden ısıtılmış 175°c fırında 25-30 dakika pişirilir. Afiyet olsun.

Patatesli Tuzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Poğaça (Hep Yapmak İsteyeceksiniz)
Baklava Tarifi
Bisküvili Pastaya Yeni Boyut
Kuymak (Mıhlama) Yapılışı
Karamelli Çikolatalı Tart Kek
Anne Sütlacı
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet