Alinazik

Alinazik Tanımı İçin Malzemeler
Patlıcanlı karışım için ;
- 3 adet patlıcan
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
Üzeri için;
- 300 yahut 400 grm kuşbaşı kırmızı et
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı toz biber
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Alinazik Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuşbaşı etlerini düdüklüde 15 dk pişirin fazla olan suyu dökün.
- İçine salça ,tozbiber ekleyip bi 5dk daha kavurun.
- En son baharatlarını ekleyip kapatın .
- Patlıcanlarınızı közleyip içine sarımsak rendeleyin ve yoğurtla karıştırıp sunum tabağına patlıcanı yayın.
- Üzerine etleri de ekleyip afiyetle yiyebilirsiniz.
Alinazik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




