Porsiyonluk Köstebek Pasta

Porsiyonluk Köstebek Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 5 adet yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket toz kremşanti
  • 1 kase damla çikolata
  • 3 adet muz

Porsiyonluk Köstebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pastamız için; öncelikle kremamızı hazırlayıp soğumasını sağlamalıyız. Kremşanti ve vanilya hariç tüm materyalleri karıştırarak kremamızı hazırlayalım. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ekleyelim karıştırıp üzerini streç sinema ile kapatıp, soğumasını sağlayalım.
  2. Kekimizi hazırlayalım, şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpalım. Süt ve sıvı yağı ek edip çırpmaya devam edelim. Akabinde öteki kuru gereçleri de ekleyip güzelce çırpalım.
  3. Hamurumuzu yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine döküp, evvelce ısıttığımız 180 derece fırında pişirelim. Kekimizi çok pişirerek kurutmayalım.
  4. Fırından aldığımız kekin, birinci sıcaklığı çıktıktan sonra, su bardağı yardımıyla yuvarlak halde porsiyonları çıkaralım. 25 adet elde ettim ben.
  5. Daha sonra kesimlerimizi 2-3 çay kaşığına denk gelecek süt ile teker teker ıslatalım. Keki yumuşasın.
  6. Soğuyan kremanın içerisine küp küp doğradığımız muzları ve damla çikolataları ekleyelim. Kremadan her modül kekin üzerine yeteri kadar krema koyalım.
  7. Tepside kalan kek modüllerini rondodan geçirip krema koyduğumuz dilimlerin etrafı açık kalmayacak formda kek kırıntıları ile kaplayalım. Üzerlerini dilediğiniz üzere süsleyip servis yapabilirsiniz.

Porsiyonluk Köstebek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Minik Elmalı Tartlar
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yulaflı Pizza (Yok Böyle Lezzet Yulaf Sevmeyen Kalmayacak)
Frambuazlı Coco
Kısır
Pancar Shot
Tirileçe
Ispanaklı Cannelloni
Hdabla | © 2025 |