Şekerpare

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
- 250 gr tereyağ
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta (birinin sarısı üzeri için )
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı irmik
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Çay kaşığının ucu ile karbonat (üzerine
- 8-9 damla limon suyu )
- 4-4.5 su bardağı un
Şerbeti için;
- 4.5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- 4-5 damla limon suyu
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Yarım çay kaşığı kakao
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetini hazırlayın.
- Tencereye su ve şekeri ekleyip ocağa alın.
- Şeker eriyene kadar karıştırın.
- Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını biraz kısıp 8-9 dakika kaynatın.
- Sonra limon sıkıp 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
- Hamuru için un hariç öteki gereçleri bir kapta karıştırın.
- Sonra unu azar azar ek edip yoğurun.
- Cevizden az büyük olucak halde modüller koparıp yuvarlayın ve formunu verin.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine sırasıyla dizin.
- Üzeri için ayırdığınız yumurtaya kakao ekleyip çırpın.
- Şekerparelerin üzerine fırça ile sürün.
- Çatalla uzunlamasına form verdikten sonra evvelden ısıttığınız 180° lik fırına verin ve üzeri nar üzere kızarana kadar pişirin.
- İlk sıcağı çıktıktan sonra oda ısısına gelmiş şerbeti tatlının üzerine dökün.
- Birkaç saat dinlendikten sonra da süsleyip servis edin şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun 🌼.
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







