Şekerpare

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 250 gr tereyağ
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzeri için )
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Çay kaşığının ucu ile karbonat (üzerine
  • 8-9 damla limon suyu )
  • 4-4.5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 4.5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Yarım çay kaşığı kakao

Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetini hazırlayın.
  2. Tencereye su ve şekeri ekleyip ocağa alın.
  3. Şeker eriyene kadar karıştırın.
  4. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını biraz kısıp 8-9 dakika kaynatın.
  5. Sonra limon sıkıp 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  6. Hamuru için un hariç öteki gereçleri bir kapta karıştırın.
  7. Sonra unu azar azar ek edip yoğurun.
  8. Cevizden az büyük olucak halde modüller koparıp yuvarlayın ve formunu verin.
  9. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine sırasıyla dizin.
  10. Üzeri için ayırdığınız yumurtaya kakao ekleyip çırpın.
  11. Şekerparelerin üzerine fırça ile sürün.
  12. Çatalla uzunlamasına form verdikten sonra evvelden ısıttığınız 180° lik fırına verin ve üzeri nar üzere kızarana kadar pişirin.
  13. İlk sıcağı çıktıktan sonra oda ısısına gelmiş şerbeti tatlının üzerine dökün.
  14. Birkaç saat dinlendikten sonra da süsleyip servis edin şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun 🌼.

Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tavuk Kıymalı Biber Dolması
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Borcamda Ispanaklı Köstebek Pasta
Bol Soslu Islak Kek
Fırın Sütlaç (Yumurtalı)
Yulaflı Yumurta +12
Külah Salata
Sütlaç
Hdabla | © 2025 |