Yoğurtlu Pirinçli Erişte Çorbası

Yoğurtlu Pirinçli Erişte Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1,5 su bardağı erişte
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik pirinç
  • 8 su bardağı pirinçi pişirmek için kaynar su
  • Tuz

Dosu için;

  • 4 su bardağı yoğurt
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı yoğurdu açmak için su

Üzeri için;

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ yahut zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 çorba kaşığı kuru nane

Yoğurtlu Pirinçli Erişte Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle suyumuzu tencereye koyup ateşe alalım, kaynayınca yıkanmış pirinçimizi döküp, altını kısıp, biraz tuz ekleyip ,pişmeye bırakalım.
  2. Pişen pirinçin içine haşlanmış nohutumuzu alalım birkaç kaynar gelince sosumuzu karıştırma kabına alıp çırpıp biraz çorbanın suyundan alıp sosa ekleyelim .
  3. Karıştırıp yavaş yavaş tencereye eklerken daima karıştırmayı da ihmal etmeyelim.
  4. Kaynayan çorbamıza eriştelerimizi de ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirelim ,kıvam alan çorbamıza sosunu ateşte yakıp çorbamıza ekleyelim .
  5. Kıvamını kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz servise hazır.

Yoğurtlu Pirinçli Erişte Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Asla Çatlama Yapmayan İçli Köfte
Sakallı Poğaça
Çilekli Cheesecake
Kahvaltı
Dubai Cheesecake
Nohut Tava
Hdabla | © 2025 |