Kuru Börülce

Kuru Börülce Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı yağ
  • 1,5 su bardağı kuru börülce
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Et suyu
  • Pul biber

Kuru Börülce Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Börülceleri 30 dk haşlayın. Sonrasında suyunu süzün.
  2. Soğanı ve kırmızı biberi yemeklik doğrayın.
  3. Bir tencereye zeytinyağını koyup kızıdırın akabinde soğan ve biberi atıp kavurun.
  4. Biraz kavrulan soğan ve biberin üzerine salçayı ekleyin. Kokusu çıkana kadar kavurun.
  5. Haşlanmış börülceleri de ekleyip biraz daha kavurun.
  6. Üzerini örtecek kadar su ekleyin.
  7. Et suyunu ya da bulyon ve baharatları da ekleyip kapağını kapatın.
  8. Orta derecede 35-40 dk pişirin.Afiyet olsun.

Kuru Börülce Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Nisan Sebzesi Kuşkonmazı Tavuklu Kremalı Deneyin
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kefirli Pamuk Poğaça
Poğaça Görünümlü Minik Ekmekler
Kolay Kakaolu Pankek Tarifi
Terbiyeli Kereviz Sapı Çorbası
Kuzu Etinden Kavurma
Kıyır Kıyır Poğaça
Hdabla | © 2025 |

betkolik betcio betzula betgit tempobet sahabet betmoon starzbet tipobet Hostes Başkent Haber sahabet ömer betgar bahiscom bahiscom