Evde Tantuni

Evde Tantuni Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 modül tavuk göğsü yada kemiksiz but pirzola
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1.5 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber (acı sevmeyen kullanmasın)
  • Tuz

İç gereci için;

  • 2 adet küp küp doğranmış domates
  • 2 adet jülyen doğranmış mor soğan
  • Yarım ince kıyılmış maydanoz
  • Limon

Evde Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları ince ve küpler halinde doğrayıp wok tavaya alıp üzerlerine 2 çay bardağı su ekleyelim ve 3- 4 dk tencerenin ağzını kapatalım.
  2. Suyunu salıp, çeken tavukların üzerine sıvı yağı ek edip, yaklaşık 3,4 dk da öylee kavuralım.
  3. Ardından tozbiberi ve karabiberi ekleyip 2 dk da o denli kavurun ve tereyağını ek edin son olarak tuzunu ekleyin ve yarım çay bardağı daha su ekleyin (biraz sulu olsun)
  4. Ve tantuniniz hazır ister yufka lavaş ister somun ekmeğin içine koyup afiyetle tüketin. Tavsiyemdir limon ve acı turşu biberle efsane oluyor.

Evde Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mini Köfteli Şehriye Çorbası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Köz Biber Mezesi
Lavaştan Kolay Beyti Kebabı
Fırında Patatesli Karnabahar
Ciğer Sote
Köfte Ekmek
Ahududulu Cheesecake
Hdabla | © 2025 |