Evde Tantuni

Evde Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
- 2 modül tavuk göğsü yada kemiksiz but pirzola
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1.5 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber (acı sevmeyen kullanmasın)
- Tuz
İç gereci için;
- 2 adet küp küp doğranmış domates
- 2 adet jülyen doğranmış mor soğan
- Yarım ince kıyılmış maydanoz
- Limon
Evde Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları ince ve küpler halinde doğrayıp wok tavaya alıp üzerlerine 2 çay bardağı su ekleyelim ve 3- 4 dk tencerenin ağzını kapatalım.
- Suyunu salıp, çeken tavukların üzerine sıvı yağı ek edip, yaklaşık 3,4 dk da öylee kavuralım.
- Ardından tozbiberi ve karabiberi ekleyip 2 dk da o denli kavurun ve tereyağını ek edin son olarak tuzunu ekleyin ve yarım çay bardağı daha su ekleyin (biraz sulu olsun)
- Ve tantuniniz hazır ister yufka lavaş ister somun ekmeğin içine koyup afiyetle tüketin. Tavsiyemdir limon ve acı turşu biberle efsane oluyor.
Evde Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

