Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası

Lokanta Yolu Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
  • 2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 5 kaşık sıvı yağ
  • Yarım limon suyu
  • 1 litre su varsa tavuk suyu da kullanılabilir
  • 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışık

Lokanta Yolu Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İnce doğranmış soğanlar yağda yeterlice kavrulur üzerine sarımsağı rendeleyip, 2 çeşit kavuralım, üzerine salça ekleyip tekrar dan kavurma sürecine devam edelim.
  2. Pirinç ve bulgur güzelce yıkanıp salçalı karışıma ekleyip, iki cins karıştırıp, üzerine suyu ekleyelim en son mercimekleri ekliyoruz zira pirinç ve bulgur daha geç pişiyor mercimeğe nazaran (ben yarısını tavuk suyu kullandım yarısı da olağan su ek ettim)
  3. Çorbamız fokurdamaya başlayınca mercimekleri yıkayıp, ekliyoruz üzerine baharatlar ve limon suyunu ekleyip, 5 dakika harlı ateşte sonra kısık ateşte orta ara karıştırıp pişiriyoruz.

Afiyet olsun💫

Lokanta Tarzı Ezogelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Domatesli Kuskus Pilavı
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bayat Ekmekten Kahvaltılık Pizza
Sinem Ablacığımdan Aldığım Sakallı Poğaça Tarifi
Çikolatalı Kahveli Bisküvi Pastası
Patlıcan Tava Tarifi
Karnıyarık
İncikli Bezelye Yemeği
Hdabla | © 2025 |