Bezirgani Mezeai
Bezirgani Mezeai Tanımı İçin Malzemeler
- 10 adet kuru biber
- 10 adet kuru domates
- 1 tane orta uzunluk kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarımdan az limon suyu
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım demet maydanoz
Bezirgani Mezeai Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biberleri ve kuru domatesi 5-10 dakika kadar su ile haşlayın.
- Haşlandıktan sonra ince ince doğrayın.
- Soğanı küp küp doğrayıp, zeytinyağında kavurun.
- Soğanlar yumuşamaya başlayınca salçaları ekleyin.
- Daha sonra domatesler ve biberleri ekleyerek 5 dakika daha kavurun ve ocaktan alın.
- Maydanozları ince ince doğrayın.
- Malzemeler biraz soğuyunca maydanozları, nar ekşisi ve isteğe bağlı limon suyunu ekleyip karıştırın
- Servis tabağına mezeyi alın üzeri cevizle süsleyin dilerseniz altına yoğurt koyup servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Bezirgani Mezeai Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











