Çikolatalı Köpük Soslu Dondurma

Çikolatalı Köpük Soslu Dondurma Tanımı İçin Malzemeler

Dondurma için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 250 ml süt
  • 1 çay kaşığı mısır nişastası (süt reçeliniz katıysa koymayın)
  • 60 gram süt tozu
  • 40 gram şeker
  • 40 ml ağırlaştırılmış süt (süt reçeli de olur)
  • 40 gram sütlü çikolata (beyaz çikolata ile de hoş oluyor)
  • 350 ml krema

Yoğunlaştırılmış süt için:

  • 300 ml süt (yüksek pastörize süt kullandım)
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker (200 ml ile ölçün. esmer şeker ekleyebilirsiniz)
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı ucu ile karbonat

Köpük sos için:

  • 60 gram bitter çikolata
  • 50 ml sıcak su (süt de olur)
  • 50 ml krema
  • 1 tatlı kaşığı süt reçeli

Çikolatalı Köpük Soslu Dondurma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Dondurma için: bir tencerede yumurta sarıları, süt, süt tozu, şeker, ağırlaştırılmış sütü karıştırın.
  2. Orta ateşte pudingden çok daha akışkan ancak kıvamlı olana kadar pişirin. Kaynatmayın.
  3. Süzgeçten geçirerek bir kaseye dökün.
  4. Çikolatayı içinde eritin. Karıştırarak soğutun. (buzlu su dolu bir kabın üzerinde soğutup, sonra buzdolabına 10-15 dk. Koyabilirsiniz. )
  5. 2 buçuk – 3 saat buzlukta dinlendirin.
  6. Kremayı köpürecek halde çırpın.
  7. Dolaptan çıkardığınız karışımı, kremaya döküp yavaşça karıştırın. (katlayın. ) bir dondurma kabına paylaştırın. 10 saat buzlukta donduktan sonra hazır.
  8. Yoğunlaştırılmış süt için: (bu ölçülerle 120 gram süt reçeli elde edersiniz. Yoğunlaşmadan biraz evvel ocaktan alırsanız, ağırlaştırılmış süt olur. ).
  9. Bir tencereye süt, şeker, tereyağı koyup biraz karıştırın.
  10. Tencereyi ocağa alın. Orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın.
  11. Tereyağı eriyince, orta ara karıştırarak pişmeye bırakın.
  12. Süt kaynayınca, karbonatı ekleyip karıştırın. Biraz köpürecektir. (karbonat raf ömrünü uzatır. ) tekrar orta ara karıştırarak pişirmeye devam edin.
  13. Yer yer köpükler çıkınca, ocağın altını biraz kısın ve daha seyrek karıştırarak pişirmeye devam edin.
  14. Ben ortada ocağın altını biraz açarak karıştırıp sonra yeniden evvelki ocak ayarına geri aldım.
  15. Koyulaşınca zati karıştırırken hissedeceksiniz.
  16. Kıvam alınca ocağı en kısık ayarına getirip az daha karıştırın. Sonra ocağın altını kapatın. Bir kavanoza döküp, sıcakken kapağını kapatın.
  17. Dışarda soğumaya bırakın. Sonra buzdolabına kaldırın.
  18. Köpük sos için: çikolatanın üzerine sıcak su koyarak eritin. Süt reçeliniz koyu kıvamlı ise ona da 1 çay kaşığı sıcak su koyarak eritin. Kremayı köpürtün.
  19. Üzerine süt reçelini ekleyerek karıştırın.
  20. Çikolatalı karışımı ekleyerek köpürtün.
  21. Süzgeçten geçirerek bir kaba dökün. Buzdolabında bir gece bekletin.
  22. Dondurmayı köpük sos ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Çikolatalı Köpük Soslu Dondurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çikolataya Doyuran Suffle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Ispanaklı Semsek
Patates Salatası
Glutensiz Fit Ekmek
Bursa’nın Meşhur Tahinli Pidesi (Videolu)
Sebzeli Mantar Yemeği (Mantarı Birde Böyle Deneyin Tadına Doyum Olmayacak)
Yeşil Mercimekli Yoğurt Çorbası
Hdabla | © 2025 |
Not Found
404
Not Found