Dubai Pasta Tarifi

Dubai Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- Göz kararı un
Keki ıslatmak için:
- Yarım su bardağı süt
Ara katman için:
- 1 kg kavrulmuş kadayıf
- 4 yemek kaşığı antep fıstık ezmezi
- 2 yemek kaşığı tahin
Üstü için:
- 200 gram tablet çikolata
Süslemek için:
- Antep fıstığı tozu
- Toz fıstık v.s.
Dubai Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle klasik pandispanya kekini yapıyoruz bütün materyalleri bir kaba alıp hoş bir kıvam alana kadar çırpıyoruz sonra kekimizi 200 derece fırında pişirmeye bırakıyoruz.
- Kek pişerken orta harcı için kavrulmuş kadayıfımızı bir kaba alıp içine antep fıstığını ve tahinini ekliyoruz.
- Kekimiz pişip biraz ılıyınca yarım şu bardağı su ile ıslatıyoruz ki kuru olmasın.
- Islattıktan sonra üstüne hazırladığımız harcı sürüyoruz.
- Son olarak çikolatasını da benmarı yöntemi eritip üzerine döküp soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyunca servise hazır dilediğiniz üzere süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not:Bence tabanını kekele olmazda bisküvi ile yaparsanız daha lezzetli oluyor:)
Dubai Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

