Dubai Pasta Tarifi

Dubai Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Pandispanya için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
  • Göz kararı un

Keki ıslatmak için:

  • Yarım su bardağı süt

Ara katman için:

  • 1 kg kavrulmuş kadayıf
  • 4 yemek kaşığı antep fıstık ezmezi
  • 2 yemek kaşığı tahin

Üstü için:

  • 200 gram tablet çikolata

Süslemek için:

  • Antep fıstığı tozu
  • Toz fıstık v.s.

Dubai Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle klasik pandispanya kekini yapıyoruz bütün materyalleri bir kaba alıp hoş bir kıvam alana kadar çırpıyoruz sonra kekimizi 200 derece fırında pişirmeye bırakıyoruz.
  2. Kek pişerken orta harcı için kavrulmuş kadayıfımızı bir kaba alıp içine antep fıstığını ve tahinini ekliyoruz.
  3. Kekimiz pişip biraz ılıyınca yarım şu bardağı su ile ıslatıyoruz ki kuru olmasın.
  4. Islattıktan sonra üstüne hazırladığımız harcı sürüyoruz.
  5. Son olarak çikolatasını da benmarı yöntemi eritip üzerine döküp soğumaya bırakıyoruz.
  6. Soğuyunca servise hazır dilediğiniz üzere süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Not:Bence tabanını kekele olmazda bisküvi ile yaparsanız daha lezzetli oluyor:)

Dubai Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tiramisu
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Turp Mezesi
Tam Kıvamında Kabak Tatlısı
Somonlu Salatalık Salatası
Fıstık Ezmeli Yulaflı Sağlıklı Atıştırmalık Toplar
Sütlü Tart
Bezelye Yemeği (Etsiz)
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet